Bezárás

Főoldal / Aktuális

2018. április. 10.

Tatár Anikó

25 komment

Számlán feltüntetendő adatok

A számlán fel kell tüntetni a belföldi számlabefogadó adóalany adószámának első nyolc számjegyét, ha a számlában rá áthárított ÁFA összege eléri vagy meghaladja a 2 millió forintot.

 

Ha az adóalany a pénzforgalmi adózási módot választotta, köteles feltüntetni a "pénzforgalmi elszámolás" kifejezést a számlán.

 

Ha a számlát megállapodás értelmében nem az ügyletet teljesítő, hanem a terméket beszerző vagy a szolgáltatást igénybe vevő adóalany állítja ki, a számlán fel kell tüntetni az "önszámlázás" kifejezést.

 

A számlán fel kell tüntetni fordított adózás esetén a "fordított adózás" kifejezést, ha adófizetésre a termék beszerzője, szolgáltatás igénybe vevője kötelezett.

 

A különös adózási módok esetében pedig az előre meghatározott kifejezéseket - "különbözet szerinti szabályozás - utazási irodák" - meghatározott különös szabályok szerinti utazásszervezési szolgáltatás nyújtás esetén.

 

A különös adózási módok esetében pedig az előre meghatározott kifejezéseket - "különbözet szerinti szabályozás - használt cikkek" - meghatározott különös szabályok szerinti használt ingóság értékesítése esetén.

 

A különös adózási módok esetében pedig az előre meghatározott kifejezéseket - "különbözet szerinti szabályozás - műalkotások" - meghatározott különös szabályok szerinti használt műalkotás értékesítése esetén.

 

A különös adózási módok esetében pedig az előre meghatározott kifejezéseket - "különbözet szerinti szabályozás - gyűjteménydarabok és régiségek" - meghatározott különös szabályok szerinti használt gyűjteménydarab vagy régiség értékesítése esetén.

 

A kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók adóalanyai kötelesek minden számlán feltüntetni a "kisadózó" szöveget.

 

Kecskemét, 2012. december 5.

Kalán Teréz

okleveles adótanácsadó

bejegyzett adószakértő

okleveles könyvvizsgáló

Tovább >>

hozzászólások ()

A hozzászólásod az ellenőrzést követően jelenik meg

Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk itt és pár napon belül válaszolunk rá.