Bezárás

Főoldal / Aktuális

2018. november. 02.

Tatár Anikó

25 komment

ÁFA 2014 változások

Általános forgalmi adó


2014. július 1-től a határozott időre szóló elszámolásos ügyleteknél (folyamatosan teljesített szolgáltatások) a közszolgáltatások és telekommunikációs szolgáltatások kivételével a teljesítés időpontja az érintett időszak utolsó napja lesz az eddigi fizetési határidő napja helyett!

 

Az adó alapjának utólagos csökkentésének új elemeként, mint 3 oldalú jogügyletként bevezetésre került a közvetett pénzvisszatérítés.
A termékexport vonatkozásában az eddigi 90 nap helyett a teljesítést követő 360 napon belül is lehet igazolni a termék EU-ból történő kivitelét.
A nyugta tartalmi követelményeinél a dátum már nem feltétlenül a kiállítás dátuma lesz. 2014-től ha a nyugta egyúttal az abban megjelölt szolgáltatás igénybevételére is jogosít, akkor a nyugta kibocsátásának a kelte helyett elegendő azon feltüntetni azt az időpontot vagy időszakot, amikor a nyugtában megjelölt szolgáltatás igénybe vehető! 2014. július 1-től pedig lehetőség lesz a nyugtát elektronikus formában is kibocsátani.


Az áfa mértékek vonatkozásában 2018. év végéig marad a fordított adózás bizonyos mezőgazdasági gabonatermékek esetén, illetve 5 %-os áfa mérték alá került az élő- és félsertés forgalmazása.

Tovább >>

hozzászólások ()

A hozzászólásod az ellenőrzést követően jelenik meg

Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk itt és pár napon belül válaszolunk rá.