Bezárás

Főoldal / Aktuális

2018. augusztus. 01.

Tatár Anikó

25 komment

Beruházási hitel kamat kedvezménye

Kis- és középvállalkozások adókedvezménye a beruházási hitel kamatának 60%-a lehet


A hitelszerződés (ideértve a pénzügyi lízinget is) megkötése adóévének utolsó napján kis- és középvállalkozásnak minősülő adózó a hitelszerződés alapján tárgyi eszköz beszerzéséhez, előállításához pénzügyi intézménytől igénybe vett, és kizárólag e célra felhasznált hitel ( ideértve a felhasznált hitel visszafizetésére igazoltan felvett más hitelt ) kamata után adókedvezményt vehet igénybe.

 

Az adókedvezmény mértéke

 

a) a 2000. december 31-ét követően és 2013. december 31-éig megkötött szerződés alapján igénybe vett (1) bekezdés szerinti hitelre az adóévben fizetett kamat 40 százaléka,

b) b) a 2013. december 31-ét követően megkötött szerződés alapján igénybe vett (1) bekezdés szerinti hitelre az adóévben fizetett kamat 60 százaléka.

c) Az adózó az adókedvezményt abban az adóévben – utoljára abban az adóévben, amelybe a hitelt az eredeti szerződés szerint vissza kell fizetnie – veheti igénybe, amelynek utolsó napján a tárgyi eszköz nyilvántartásában szerepel. Az igénybe vett adókedvezmény adóévenként nem haladhatja meg a 6 millió forintot. (Tao tv. 22/A-§ )

Tovább >>

hozzászólások ()

A hozzászólásod az ellenőrzést követően jelenik meg

Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk itt és pár napon belül válaszolunk rá.